Vesti


Srećna 2024. godina!

31.12.2023

Srećnu i uspešnu 2024. godinu želi Vam T3Soft d.o.o


Proslava uspešne 2023. godine

28.12.2023

Najpre u poslovnim prostorijama T3Softa, a potom u ugostiteljskom objektu „Stara kafana“, kolektiv T3Softa je proslavio najuspešniju poslovnu godinu i istoriji poslovanja. Sledeća navršena godina, predstavljaće mali jubilej, 10-godišnjicu osnivanja kompanije. Sa velikim entuzijazmom ulazimo u novu poslovnu godinu!


Druženje na Homoljskim planinama

28.10.2023

Danas smo bili na Homoljskim planinama. Planinarenje i druženje u ekstremnim uslovima (ceo dan je padala kiša). Osvojen je vrh "Ježevica". Hvala svim kolegama na pokazanoj upornosti i drugarstvu 28.10.2023.


Kompletirani radovi na novoj platformi Smart City

01.09.2023

Početkom septembra uspešno je priveden kraj razvoju dva modula na platformi Smart City, koja predstavlja komplekasan sistem IoT uređaja, gateway-a (mrežnih uređaja za prikupljanje podataka i slanje komandi) i razvijenog softverskog rešenja, aplikacije, koja korisnicima omogućava praćenje i potpuno kontrolu nad ovim uređajima. Kompletirani su moduli Smart Sensorics i Smart Lighting, a T3Soft nastavlja sa daljim razvojem novih modula.


Godišnja nadzorna provera ISO standarda 2023.

28.07.2023

U petak, 28. jula 2023. godine, u T3soft doo, sprovedeno je godišnje praćenje usaglašenosti sa ISO standardima 9001, 14001 i 27001 od strane akreditovane institucije ISOKAR. Nadzorna kontrola je uspešno sprovedena i svi sertifikati su produženi. T3soft doo nastavlja da razvija svoje poslovanje u skladu sa uvedenim standardima, ali i nekim novim koje planiramo da uvedemo u narednom periodu.


Mali jubilej u našoj kompaniji

21.04.2023

Danas smo našeg kolegu Filipa obradovali malim poklonom, kao zahvalnost za 5 godina predanog rada u našoj kompaniji.


T3soft - Dell Gold partner

25.01.2023

T3soft je obnovio status Gold partnera sa kompanijom Dell. Samo u Januaru mesecu bogatiji smo i za 10 novih Dell sertfikata (tehnički i prodajni).

Dell sertifikat za 2023


Proslava uspešne 2022. godine

30.12.2022

Proslavili smo 30.12 završetak još uspešnije poslovne godine. Pored povećanja broja zaposlenih i najvećeg prihoda kompanije od kada postoji, uspeli smo da dobijemo značajan broj novih klijenata, kao i da radimo na mnogim složenim projektima. Posebno smo ponosni na kolektiv koji je narastao, postao homogen, i značajno uvećao znanje dobijanjem novih sertfikata i radeći na projektima tokom cele godine.


Optimizacija Tesla aplikacija

26.12.2022

U sklopu aktivnosti na unapređenju T3soft rešenja za praćenje proizvodnje opreme za Tesla automobile, uradili smo optimizaciju svih Tesla aplikacija i baze podataka. Poboljsana je sinhronizacija podataka i znalajno ubrzan rad operatera prilikom rada u svakoj od aplikacija koje se koristi (Himi i Lumbar aplikacije). Zajedno sa klijentom u planu su nove aktivnosti oko uvodjenja novih funkcija u Tesla aplikacijama, a medju njima i integracija sa mašinama koje se koriste u procesu proizvodnje.


Internet prodavnica i elektronsko plaćanje

01.12.2022

T3soft je implementirao dodatne funkcionalnosti na postojećem web sajtu Privrednog savetnika, puštenom u rad u Maju ove godine. Nove funkcionalnosti su "internet prodavnica" za sve posetioce i pretplatnike, kao  i sistem elektronskog plaćanja na samom sajtu (online plaćanje preko allsecure platforme).


Remoticom - T3soft

24.10.2022

U sredu 5.10.2022 T3soft je potpisao ugovor o saradnji i zastupanju svih Remoticom rešenja. Naša težnja da pružimo našim klijentima sigurnije, održivije i ugodnije radno i životno okruženje dovela nas je do firme Remoticom. Remoticom je kompanija koja prodaje inovativna rešenja u oblasti IoT i senzorske tehnologije i jedan je od vodećih svetskih proizvođača u ovoj oblasti. Uz pomoć Remoticom IoT i senzorske tehnologije naša softverska rešenja dobijaju nove brojne mogućnosti. Ugovor je potpisan na sajmu "Public Space Expo" u Utrehtu (Holandija) gde je Remoticom bio jedan od izlagača. Ugovor su potpisali T3soft CEO Saša Popović i Remoticom CEO Joost van der Velden.


Novi web portal za T3soft Agile Production sistem

01.10.2022

U sklopu optimizacije sistema za praćenje proizvodnje Agile Production, T3soft je razvio potpuno novu web aplikaciju za upravljanje celim sistemom (Angular, Tomcat), a koja će polako preuzimati funkcionalnosti stare web aplikacije (Java Spring, integrisani Tomcat). Nova moderna aplikacija se odlikuje mnogo većom brzinom rada i značajno sigurnijim pristupom. Pored starih izveštaja, dodati su novi, kao i analitika koja prikazuje parametre proizvodnje u realnom vremenu za šta je napravljen poseban dashboard. Implementirana je opcija praćenja sledljivosti proizvoda za Tesla proizvode. Uvedeno je centralno upravljanje korisnicima za sve delove Agile Production sistema (sve aplikacije u upotrebi). Takodje, jedan deo šifarnika je prebačen iz starog sistema. Nastavljamo sa razvojem aplikacije i očekujemo da u prvoj polovini 2023. godine svi servisi budu prebačeni sa starog sistema na novi.


Nadzorna poseta za ISO standard

10.08.2022

U sredu, 10. avgusta 2022. godine, u T3soft doo, izvršeno je godišnje praćenje usaglašenosti sa ISO standardima 9001, 14001 i 27001 od strane akreditovane institucije ISOQAR. Nadzorna kontrola je uspešno sprovedena, kao i svake godine do sada. Ispunjavanje zahteva ISO standarda  je jdan od najvažnijih zadataka T3softa i garancija kvaliteta i sigurnosti informacija za sve naše klijente.


EQET SEE Website

01.07.2022

Razvijen je potpuno novi website za ERISEE (Education Reform Initiative of South Eastern Europe), pod nazivom EQET SEE. Sajt je razvijan u Wordpress-u sa raznim dodacima, pomoću koji je kreiran izuzetno interaktivan, dinamičan i dobro koncipiran frontend.


T3soft na Dell Adriatic Partner Awards 2022

15.06.2022

T3soft je jedan od posvećenih Dell partnera, sa sada već velikim brojem referenci u oblasti serverske i mrežne infrastrukture, kao i u delu prodaje Dell laptopova. Stoga smo na poziv Dell kompanije prisustvovali skupu "Adriatic Partner Awards 2022". Skup je održan 14. Juna u Gabbiano Restoranu, u Beogradu.


WatchGuard događaj u Beogradu

08.06.2022

Na poziv Watchguarda, prisustvovali smo događaju organizovanom 7. Juna u hotelu Falkesteiner u Beogradu. Saznali smo dosta o novim Watchguard rešenjima, kao i unapređenjima Panda Watchguard rešenja. T3soft je direktan partnera Watchguarda i već godinama radimo na prodaji i implementacijitih security rešenja.


Aplikacija za prikupljanje i prikaz podataka sa RAK senzora (LoRaWAN wireless)

01.06.2022

Implementacija hardverskog I softverskog sistema za prikupljanje i prikaz podataka sa RAK uredjaja koji mere temperaturu, pritisak, vlažnost vazduha i indeks kvaliteta vazduha. Primenjen je LoRaWAN wireless sistem, kao I poseban API servis koji kupi I parsira pristigle podatke. RAK uređaji koji se postavljaju na željenim mestima (npr. rashladne komore) I preko RAK gatewaya šalju podatke na chirpstack server odakle se iščitavaju potrebni podaci. Dashboard u formi front-end aplikacije daje mogućnosti monitoringa parametara i statusa, kao i podele prava gledanja po odredjenim lokacijama gde se nalaze senzori.


Privredni Savetnik

20.05.2022

Na ovom projektu kreiran je potpuno novi, unapređeni sajt za Privredni savetnik, koji sadrži mnogštvo plug-in-ova i funkcionalnosti. Time je u potpunosti zamenjen stari sajt koji je do sada korišćen.

Za izradu ovog website-a korišćeni su: Nuxt.js web framework u  SSG modu, web server Nginx, JSON Web Token - internet standard za kreiranje podataka Kao sistem za upravljanje sadržajem korišćen je Strapi headless CMS. Za bazu korišćen je SQLite3 i Redis.


Interne obuke zaposlenih

04.04.2022

T3soft je započeo seriju internih obuka za zaposlene, koje će se održavati jednom nedeljno, pred kraj radnog vremena. Predavači će biti sami zaposleni i to na teme u kojima su stručni. Obukama prisustvuju svi. Ideja je da se pored timskog rada, koji je prisutan tokom celog radnog dana i kada se dešana dosta interakcije i razmene znanja izmedju zaposlenih, na ovaj način još podigne nivo znanja kod svih zaposlenih.


Web Brigadier

01.04.2022

Za potrebe Grammer System doo, uradjena je web aplikacija za rad brigadirske službe, a u sklopu postojećeg BCSS sistema. Aplikacija se sastoji iz klijentskog i web dela. Operatori na radnim stanicama preko klijentske aplikacije mogu kreirati razne tipove zahteva, na koje odgovaraju radnici iz brigadirske službe putem web aplikacije, preko koje imaju pregled svih zahteva po radnim stanicama, kao i niz drugih filtera.

Aplikacije pokriva sve funkcionalnosti potrebne za rad brigadirske službe u automotive industriji, a najznačajnija nova funkcionalnost je mobilnost, odnosno brža I efikansija reakcija i dopuna linija odgovarajućim materijalima/proizvodima neophodnim za neometanu proizvodju.Za potrebe ove aplikacije, korišćeni su: Java Framework Spring Boot (backend), Java Framework Angular (frontend) i Microsoft SQL Server (baza podataka).


Proslava uspešne 2021. godine

31.12.2021

U novom poslovnom prostoru T3softa, proslavili smo 31.12 završetak najuspešnije poslovne godine do sada. I pored svih problema sa koronom koje smo imali u 2021-oj , uspeli smo ovu godinu da završimo veoma uspešno i sa najvećim brojem radnika do sada. Zbog aktuelne pandemije, ovog puta nismo bili sa našim dragim saradnicima i prijateljima, pa se nadamo da ćemo sledeće godine to ispraviti.


Tesla aplikacije

31.12.2021

Zajedno sa Grammer System doo razvili smo nekoliko aplikacija u sklopu BCSS sistema koje će služiti za evidentiranje procesa proizvodnje naslona za glavu za Teslina vozila, kao i za etiketiranje prema Tesla standardima. Kao i do sada softver radi sa touch ekranima, label štampačima, RFIF čitačima i QR barkod skenerima, a novina je istovremena štampa na 3 Zebra štampača nakačenih na jednu radnu stanicu.

Korišćene tehnologije u ovom projektu, bile su: Java Framework Spring (backend), JavaFx (frontend), kao i Microsoft SQL Server (baza podataka).


Srećna Nova 2022. godina!

30.12.2021

Srećnu i uspešnu 2022. godinu želi Vam T3Soft d.o.o.


Hardverska i softverska platforma za Studentski Centar

01.11.2021

Za potrebe Studentskog centra Beograd nadogradili smo postojeći sistem za autentifikaciju wifi korisnika na Mikrotik AP uređajima i implementirali u Studentskom gradu i nekoliko studentskih domova van studentskog grada.

Na svima lokacijama je podešeno i postavljeno oko 3000 Mikrotik AP uredjaja, i oko 200 stotine Mikrotik svičeva i rutera, kao i Watchguard firewall poslednje generacije. U samom Studentskom centru je instaliran i podešen moderan najnoviji Dell server DELL PowerEdge R640 i Dell storage PowerStore 1000T sa Dell svičevima Dell EMC Switch S4112T. Potpunu integraciju smo uradili sa našim softverskim rešenjem (web aplikacija, pozadinski Java servisi i mobilne aplikacije sa Android i IOS) koje radi kao centralni sistem za autentifikaciju i praćenje rada wifi uredjaja priključenih na wifi mrežu Studentskog centra. Posebna specifičnost softvera je komunikacija sa svim glavnim Mikrotik ruterima u sistemu, koju je T3soft samostalno razvio.

Za razvoj su korišćene sledeće tehnologije: Java Framework Spring Boot (backend), Java Framework Angular (frontend), Framwork Ionic (za razvoj mobilne verzije aplikacije) i MySQL (baza podataka).


WebAlert aplikacija

30.09.2021

Za potrebe Grammer System doo, uradjena je web aplikacija za rad mehaničarske službe, a u sklopu postojećeg BCSS sistema. Ova moderna aplikacije koja će se koristiti i na specijalnim mobilnim telefonima za fabričke uslove, zamenila je dosadašnju desktop aplikaciju razvijenu početkom 2015-te.

Aplikacije pokriva sve funkcionalnosti potrebne za službe održavanja u automotive industriji, a najznačajnija nova funkcionalnost je mobilnost i brža evidencija kvarova i izvršenih radova.Za potrebe ove aplikacije, korišćeni su: Java Framework Spring Boot (backend), Java Framework Angular (frontend) i Microsoft SQL Server (baza podataka).